Waarom een draadlift?

Bij een draadlift gebruiken we oplosbare hechtdraden die al vele jaren in de reguliere chirurgie worden gebruikt. Middels een nieuwe techniek kunnen de draden in de huid worden aangebracht. Dit kan op verschillende locaties zoals in het gezicht, de hals en decolleté. Hiermee kan een versteviging van de huid worden gerealiseerd op plaatsen waar andere behandelingen onvoldoende lift geven.
Na vele onderzoeken is gebleken dat  hals, decolleté, (hamster)wangen en wenkbrauwen  de meest geschikte locaties zijn voor deze innovatieve behandeltechniek.

Hoe werkt een draadlift?

Met behulp van een dunne injectienaald wordt een draad onder de huid geplaatst. Zodra de draad is geplaatst wordt de naald verwijderd en blijft de draad onder de huid. De draad is niet zichtbaar omdat het in het onderhuids weefsel wordt geplaatst. Na 6 maanden wordt de draad volledig opgelost. Tijdens het oplossen van de draad vormt zich collageen in het weefsel rondom de draad. Het collageen zorgt voor versteviging van de huid en een liftend effect.

Behandeling

Lokale verdoving wordt toegediend op de plaats waar de draad wordt ingebracht.
Een naaldje met een oplosbare draad erin wordt onder de huid gebracht en vervolgens weer verwijderd. De draad blijft onder de huid. Per behandeling kunnen meerdere draden gebruikt worden, naargelang de nood en wens. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Na de behandeling ziet er reeds direct een beginresultaat. Na 6 weken wordt er over het algemeen voldoende collageen geproduceerd zodat het resultaat optimaal wordt.
De huid  wordt steviger, voller, lijnen en rimpels worden minder zichtbaar. Ook ziet u een mooi liftend effect op bijvoorbeeld hamsterwangen en wenkbrauwen. De draden geven ook het effect van volumeverbetering. Het effect van deze behandeling is in principe langdurig. Door collageenstimulatie en het “krimpen“ van onderhuidse structuren ontstaat een degelijke versteviging van het behandelde gebied. Echter het verouderingsproces gaat door en er kunnen nieuwe lijnen ontstaan. Desgewenst kan een aanvullende behandeling plaatsvinden om nieuwe verouderingstekenen te verzachten.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u direct naar huis. U kunt al uw dagelijkse activiteiten hervatten. Na 6 weken is er vaak voldoende collageen aangemaakt om het resultaat te kunnen beoordelen en volgt een controle afspraak. Wanneer u meer effect wenst en wanneer het medisch verantwoord is kan de arts besluiten meer PDO draden te plaatsen. Combinaties met peelings voor huidverbetering en/of injectables voor het wegwerken van lijntjes zijn goed mogelijk.

De belangrijkste bijwerkingen van deze behandeling zijn tijdelijke roodheid, zwelling en/of een blauw plek. Ook kan het behandelde gebied tijdelijk gevoelig zijn vooral bij intensieve krachttraining van het bovenlichaam. Deze verschijnselen zijn tijdelijk van aard en verdwijnen vanzelf in de loop van een aantal dagen.